Afbeelding

Dit zijn de trends in raambekleding voor 2024

Advertorial

Zodra de feestdagen voorbij zijn kijken veel mensen weer vol positieve gedachten naar het jaar dat voor ons ligt. En daar horen soms ook plannen bij om het huis eens lekker op te frissen. Nieuwe meubels, een nieuw kleurtje op de muur of misschien wel nieuwe raambekleding. Bij Rails & Roedes vind je alles wat je nodig hebt om die mooie nieuwe lamellen, rolgordijnen of in betweens op te hangen. Wil je je aan de trends voor 2024 houden? Dan is er volop keus.

Natuurlijke materialen

Duurzaamheid zien we ook terug in raambekleding. Houten lamellen zijn helemaal hip. Het mooie is ook dat je ze qua kleur met vrijwel alles kunt combineren. Je hoeft dus geen rekening te houden met de kleur van je meubels of de kleur van de vloer. Houten raambekleding is er in tal van uitvoeringen en kleurstellingen. Je kunt kiezen voor horizontale of verticale jaloezieën, met brede of smalle latten. Bamboe is in het kader van duurzaamheid ook een populair materiaal.

Natuurlijke kleuren

Niet alleen duurzame materialen zijn populair, ook natuurlijke kleuren worden vaak gekozen. Aardetinten, maar ook mooie variaties in rood en groen zijn populair als we iets nieuws voor het raam gaan uitkiezen. Ga je voor gordijnen dan kun je kiezen voor gordijnen die zijn gemaakt van gerecyclede stoffen. Ook dat is natuurlijk super duurzaam. Hang ze op aan fraaie zwarte gordijnrail en je hebt een stijlvol geheel.

Privacy

Nederland is nog altijd een land waar je bij veel huizen gewoon naar binnen kunt kijken. “Waar gordijnen altijd open zijn” zongen Veldhuis en Kemper in hun hit ’15 miljoen mensen’. Maar dat neemt niet weg dat we toch wel een beetje privacy willen. Je wilt tenslotte gewoon in je pyjama op de bank kunnen zitten op een vrije dag als je daar zin in hebt. En het dievengilde hoeft niet álles te zien wat er in je woonkamer staat. Daarom is ook raambekleding die wel zicht naar buiten geeft maar niet andersom ook nog altijd heel populair.

Zelf monteren of uitbesteden?

Bij sommige bedrijven die raambekleding leveren kun je ervoor kiezen dat deze ook wordt gemonteerd. Ideaal als je zelf niet zo handig bent. Soms komt een medewerker van het bedrijf langs om de raamdecoratie in te meten. Dan weet je zeker dat de juiste maten worden geleverd. Als je zelf inmeet, doe dit dan zeer zorgvuldig. Het meest veilig is natuurlijk om de maten van bestaande raambekleding op te nemen. Jaloezieën en lamellen worden vaak in standaard maten geleverd. Daarbij is het dan vaak wel mogelijk om deze maten indien nodig aan te passen. Als je gordijnen bestelt is het belangrijk om te bedenken of je deze strak of in plooien voor het raam wilt hangen. Als je voor het laatste kiest, bestel dan ongeveer anderhalf keer de lengte van het raam zodat je voldoende stof hebt om mooie gelijkmatige plooien te maken.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant