Afbeelding

Horseling praat raad bij over fusie

Algemeen Dossier: Gemeentefusie

Burgemeester Horseling heeft de Weesper gemeenteraad woensdagavond achter gesloten deuren bijgepraat over de hoorzitting van de Tweede Kamerfracties over de fusie van Weesp.  De burgemeester heeft 3 minuten spreektijd gekregen om het standpunt van Weesp te verdedigen.

Weesp is vrijdag als laatste aan de beurt in de Grote Kerk in Naarden. Het is daardoor onzeker of de burgemeester de kunsttentoonstelling Weespers aan de Wand in de City of Wesopa wel kan komen openen. De gemeenteraad heeft de burgemeester woensdag nogmaals verzocht om te pleiten voor een GV4-fusie van Weesp, Muiden, Naarden en Bussum.

Het GV3-voorstel (een fusie van de drie gemeenten zonder Weesp) werd door een grote meerderheid van de raad verworpen. Alleen de WSP en de DEP zien deze variant wel zitten. Tegenstander D66 noemde de GV3-variant zelfs de “allerslechtste optie voor Weesp.” Volgens fractievoorzitter Cissy Douma lijkt het op papier wel gunstig dat Weesp als compensatie de hele Bloemendalerpolder krijgt, maar is dat in de praktijk onwerkbaar. “We moeten nu al alle zeilen bijzetten om dingen voor elkaar te krijgen”, aldus Douma.

Voor de hoorzitting komen vrijdag de volgende Tweede Kamerleden naar de regio: Helma Lodders (VVD), Willibrord van Beek (VVD), Pierre Heijnen (PvdA), Hero Brinkman (PVV) en Hanke Bruins Slot (CDA).

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant