Weesper Frank de Graaf wint de 10 kilometer
Weesper Frank de Graaf wint de 10 kilometer

Frank de Graaf wint 10 km Vechtloop

Algemeen

Weesper Frank de Graaf heeft de 10 kilometer van de Vechtloop in Weesp gewonnen. Hij kwam over de finish in een tijd van 34.36. Vorige week was Frank tweede bij de sprinttriatlon in Nederhorst den Berg, op 21 augustus is hij één van de favorieten bij de WeesperNieuws Triatlon. 

Bij de dames won Christine Toonstra uit Nederhorst den Berg de 10 kilometer van de Vechtloop in 41.22. Ze was vorige week de snelste dame in Nederhorst. Maaike Timmers was met 44.39 de snelste Weespse op de 10 km.

Op de 15 kilometer eindigde Cor van Baar (Haarlemmermeer) binnen het uur als eerste, René Moolhuizen was de snelste Weesper met 1.07. De Almeerse Katja Duurland won de 15 km bij de dames (1.15), Ellen Kok was de snelste Weespse op deze afstand (1.24).

Hans Hagendoorn uit Duivendrecht won de halve marathon van de Vechtloop in 1.22.14. Bart Haas kwam als snelste Weesper binnen op deze langste afstand (1.30.40). Mechtild Panhuysen uit Amsterdam won bij de dames (1.27.03), Sytske van der Kroon was hier de snelste Weespse (1.44.38).

De wedstrijd over 5 kilometer werd gewonnen door Robert Bijl (17.53), een half minuutje later gevolgd door de snelste Weesper Jasper Spanjerberg. Christine Robello uit Hilversum won bij de dames in 19.59. Precies zes minuten later kwam José Warnars als snelste Weespse over de finish.

Thomas Jansen uit Almere won de jeugdwedstrijd over 5 kilometer, Olivier Schaefers was snelste Weesper. Bij de meisjes gingen de winst naar Jessica Nieweg uit Huizen. Zij was net iets sneller dan Floor Rohol uit Weesp.

Bij de jeugdwedstrijd over 2,5 kilometer wonnen Cain Rutgers uit Almere en Tieneke Anna van den Berg. Noam Spier bezorgde de Kors Breijerschool de wisselbokaal van de scholierenloop bij de jongens. Anja Bekema won deze bokaal bij de meisjes voor haar school De Hobbedop.

Alle uitslagen: www.vechtloop.nl

Hans Hagendoorn op weg naar de zege op de halve marathon
Noam Spier wint namens de Kors Breijerschool
Anja Bekema wint namens De Hobbedob
Robert Bijl, winnaar 5 kilometer
Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant