Projectleider Wijnand de Jong beantwoordt vragen.
Projectleider Wijnand de Jong beantwoordt vragen.

Gemengde gevoelens over nieuw parkeerbeleid

Algemeen

De inloopavond in het stadhuis over het nieuwe parkeerbeleid in het centrum, werd donderdagavond goed bezocht. Vooral centrumbewoners stelden zich op de hoogte wat de invoering van parkeervergunningen en betaald parkeren voor hun situatie gaat betekenen.

Dat het parkeerplan met betaald parkeren plaatsen ter hoogte van de meeste winkels en parkeervergunningen voor bewoners binnen de vesting behoorlijk ingewikkeld is, bleek uit de vele vragen. Vanuit de gemeente werden de meeste vragen beantwoord en namen zij suggesties van bewoners om het plan te verbeteren in ontvangst. 

De meest gehoorde kritiek van bewoners uit het kernwinkelgebied was, dat zij nu moeten gaan betalen voor een parkeervergunning, maar dat het vinden van een parkeerplek er voor hen niet gemakkelijker op wordt. Het gevoel dat zij nu moeten bijdragen aan het tekort aan parkeerinkomsten van de gemeente overheerst. Bewoners buiten het kernwinkelgebied zijn wat optimistischer. Zij hopen dat met het nieuwe parkeerbeleid een einde komt aan het langparkeren van winkeliers in hun straat. Winkeliers krijgen 1 parkeervergunning per winkel voor parkeren binnen de vesting.

Eerder deze maand waren er informatieavonden voor Achtergrachtbewoners en Weesper detaillisten. Zijn de winkeliers overwegend positief, vanuit de Achtergracht komen protestgeluiden. Men vreest dat groen in de straat en stoepbreedte wordt opgeofferd aan de nieuwe parkeerplaatsen. De gemeente wil bewoners betrekken bij de groeninrichting van de Achtergracht.

 

Veel belangstelling voor nieuw parkeerbeleid in centrum.
Presentatie parkeerplan is lastig te volgen
Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant