Kampioene en coach.
Kampioene en coach. Foto's: Aangeleverd

Amina Ahmrioui Nederlands kampioen turnen op het onderdeel vloer

Sport

WEESP - Afgelopen weekend vonden in Den Haag de finales van het Nederlands Kampioenschap Turnen plaats, waar ook de turnsters van WVGV aan meededen.

Zaterdagochtend tijdens de meerkampfinale ging niet alles even goed voor Ahmrioui. Trainer/coach Amber Koeman geeft aan dat het dan ook pittige weken waren met drie weekenden vol wedstrijden op een rij. Ahmrioui was wat gespannen en het ging op drie toestellen top, maar helaas ging de flikflak op de balk mis waardoor het podium net uit beeld verdween. De uiteindelijke scores lagen alsnog dichtbij elkaar en Ahmrioui is op dit onderdeel 5e van heel Nederland geworden, en over het hele seizoen 2e op de ranking van Nederland! 

Zondag was de laatste dag van het NK waarop er op diverse onderdelen werd geturnd. Ahmrioui turnde een hele goede oefening op de balk en pakte zilver op dat onderdeel. Op vloer deed ze het zelfs nog beter en won ze de gouden medaille! Tot slot kwam het onderdeel sprong, maar de vermoeidheid sloeg inmiddels toe en ze werd op dit onderdeel 8e. 

Femke Keesman mocht de brugfinale turnen. Helaas kwam ze ziek aan bij de wedstrijd en deed ze de wedstrijd op karakter, waarmee ze alsnog 6e werd van Nederland. 

Amber Koeman: “Hier staat een hele hele trotse coach. Wat hebben we het mooi gedaan met zijn allen. We hebben hier het hele seizoen naar toe gewerkt en dit was een prachtige afsluiting!”


Amina Ahmrioui Nederlands kampioen turnen op het onderdeel vloer.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant