Afbeelding

Bezwaren vanuit provincie tegen plan Aetsveldsepolder

Algemeen Dossier: Aetsveldsepolder

WEESP – Het bouwplan in de Aetsveldsepolder kan rekenen op weerstand vanuit de provincie. De fracties van D66 en de PVV hebben bij voorbaat al grote bezwaren tegen het plan. D66 heeft zelfs schriftelijke vragen gesteld aan Gedeputeerde Staten, het dagelijks bestuur van de provincie.

“Omdat het plan buiten de visie van provincie valt, moet de gemeente aantonen dat het bouwen van de huizen écht noodzakelijk is voor ze aan de slag kunnen. We zijn in ieder geval tegen onnodig bouwen”, aldus D66-gedeputeerde Hein Struben. Ook de PVV is bezorgd over de plannen en is nog duidelijker: “Wij vinden dat het bouwen van huizen daar niet bespreekbaar is.” Volgens beide partijen moet Weesp eerst maar eens aan de slag met de Bloemendalerpolder en kan er daarna pas gesproken worden over een eventueel plan in de Aetsveldsepolder.

Voor de zomer werd bekend dat ontwikkelaar Bouwfonds woningen wil gaan bouwen in de polder. Als de gemeente daarmee instemt, dan ziet Bouwfonds af van het bebouwen van de Groene Punt. De kwestie wordt donderdag waarschijnlijk in de vergadering van de provinciale commissie Ruimte & Milieu besproken. Daar staat ook de Bloemendalerpolder op de agenda. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant