Dinsdag op de Punt: einde aan langlopend dossier Punt.
Dinsdag op de Punt: einde aan langlopend dossier Punt.

Bij Groene Punt liet politiek slechtste kant zien

Algemeen

WEESP - Met het sluiten van het dossier Groene Punt zetten Weesp en Bouwfonds een punt achter een twintig jaar durende kwestie. Een waarin de Weesper gemeenteraad lange tijd zich van haar slechtste kant liet zien.

Precies tien jaar geleden togen honderden Weespers naar 'de Groene Punt' van de Ossenmarkt om te protesteren tegen het bouwen van woningen op deze vrije Vechtoever. "Geen poen maar groen!"

College en raad hadden zich midden jaren negentig vertild aan een plan om hier huizen te bouwen. Vermeende toezeggingen aan ontwikkelaars en financiële gevolgen maakten de zaak ingewikkeld. De elkaar wantrouwende raadsfracties dreven de zaak op de spits waarbij voorstanders tegenstanders werden en andersom.

Over het groene stukje Ossenmarkt ging het al lang niet meer.

De raad stemde in 2004 vóór woningbouw en grondverkoop aan Bouwfonds. Maar de projectontwikkelaar heeft er nooit gebruik van gemaakt. De verhoudingen in de raad normaliseerden en het gezonde verstand keerde terug. De laatste jaren is door verschillende wethouders en het Bouwfonds in stilte gewerkt aan het alsnog groen houden van 'de Punt'.

Stadsparkje
Tineke Booij (ook raadslid) was in 2004 de aanvoerster van de grote manifestatie op de Groene Punt. Ze hoopt dat er nu een fraai stadsparkje gemaakt wordt. "Dan hebben we er ook echt iets aan."

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant