Zaterdag is een gezellige drukte op het Grote Plein te verwachten.
Zaterdag is een gezellige drukte op het Grote Plein te verwachten. Foto: Riz Jongerius

Vrijmarkt en activiteiten op Grote Plein op Koningsdag

Evenementen

WEESP – Met dank aan de gemeente en café-restaurant De Eendracht wordt Koningsdag toch in Weesp gevierd.

De Oranjevereniging Weesp organiseerde jarenlang allerlei festiviteiten rond Koningsdag, maar niet dit jaar. De vereniging slaagde er ondanks allerlei pogingen en gesprekken niet in om voldoende mensen te vinden om activiteiten te organiseren. Morgenavond (dinsdag 23 april) is er een ledenvergadering van de Oranjevereniging waar de vraag wordt beantwoord of de Oranjevereniging in Weesp bestaansrecht heeft. Toch is er op Koningsdag wel het een en ander te doen.

Vrijmarkt

De gemeente organiseert tussen 6.00 en 20.00 uur een kindervrijmarkt op de Nieuwstad tussen de Breedstraat en het Binnenveer, de Oudegracht en tussen de Pleinbrug en de Slijkstraatbrug. Kinderen mogen een kleedje uitrollen om van alles en nog wat te verkopen. Alcohol en, zo laat de gemeente weten, levende dieren mogen niet worden verhandeld. Etenswaren mogen alleen worden verkocht door personen die zijn ingeschreven bij de Kamer van Koophandel (KvK) als ambulant handelaar in deze branche.

Grote Plein

Restaurant De Eendracht neemt het programma op het Grote Plein voor zijn rekening. Om 12.00 uur start het programma voor jong en oud met oud-Hollandse spelen, een springkussen en kinderdisco. Om 14.00 uur is er een optreden van coverband High 5.
Om 16.00 uur is er een optreden van de Nederlandstalige volkszanger Denny de Klerk, waarna het programma van 18.00 tot 20.00 uur uur wordt afgesloten met de Weesper zanger Patrick en dj Eric.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant