Afbeelding
Foto: De Verhalenfabriek

Hartje zomer, de tweede novelle van Nora Schenk verschijnt vandaag

Kunst & Cultuur

WEESP - Nora Schenk, oud-columniste van WeesperNieuws, won eind 2023 een uitgeefcontract bij De Verhalenfabriek voor haar feelgoodnovelle Hartje herfst. Dit boek werd goed ontvangen, dus vroeg de uitgever of Nora er een serie van kon maken. Hartje zomer, deel 2 in de Seizoenen van liefde-serie, verscheen zondag 28 april als e-book.

Hartje zomer speelt zich net als Hartje herfst af in en rond een klein boekwinkeltje. “De boekwinkel heet Lectori Salutem,” vertelt Nora. “Daarbij ben ik uiteraard geïnspireerd door het antiquariaat Lectori Salutem dat vroeger in de Slijkstraat zat. Maar Weespers zullen in de boekwinkel Lectori Salutem in Hartje zomer misschien wel Pezzi Pazzi herkennen, want dat was het decor dat ik in mijn hoofd had tijdens het schrijven.”

Hartje zomer

In Hartje zomer gaat het verhaal van boekwinkeleigenaresse Lizzy verder, zo vertelt de flaptekst van het boek. Lizzy’s leven loopt op rolletjes: haar boekwinkel Lectori Salutem gaat als een speer en ze is dolgelukkig met haar vriend Bram. Maar als haar moeder Annabella onverwacht een bezoek aan Nederland brengt, maakt Lizzy zich zorgen. Waarom is haar vader niet mee? Wat verbergen haar ouders? En of dat nog niet genoeg is, komt haar beste vriendin Ikram in een vervelende situatie terecht waardoor haar hoofdrol bij de musical van De Zingende Zomer niet meer zeker is. Mamma mia, wat een zomer!

Nora glimlacht trots. “Hartje zomer is een feelgoodnovelle, dus dat betekent veel liefde, een beetje humor en lekker veel zomerkriebels. Het is een fictief verhaal, maar natuurlijk heb ik in het boek aspecten uit mijn eigen leven verwerkt. En bij sommige personages ben ik misschien wel geïnspireerd door mensen die ik ken…” Ze lacht hardop. “Dus alvast een disclaimer: herken je jezelf in een personage in mijn boek? Ik ontken alles.”

Lekker in de tuin 

Hartje zomer is een novelle. “Dat is een kort boek,” legt Nora uit. “Dus je leest het in een middag uit. En nu het eindelijk lekker weer is kun je dat mooi doen in een zonnig park, op het strand of gewoon lekker thuis in de achtertuin. Natuurlijk met een verfrissend drankje in de buurt.” Ze lacht.

Seizoenen van liefde

Hartje herfst was er al, nu verschijnt Hartje zomer. Kunnen we winter en lente ook nog verwachten? Nora knikt enthousiast. “Het is de bedoeling dat Hartje winter in de winter van 2024 verschijnt. Dat boek ben ik nu aan het schrijven. En daarna komt nog Hartje lente, dat hopelijk in de lente van 2025 verschijnt. Want er gaat nog heel veel gebeuren met Lizzy, Bram, Ikram en alle andere personages! En ik heb de schrijfvibes nu helemaal te pakken, dus ik hoop nog veel meer boeken te schrijven in de toekomst.”

Zin om het zomerse feelgoodverhaal van Nora Schenk te lezen? Hartje zomer is vanaf vandaag online te koop (het verschijnt alleen als e-book).

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant