Afbeelding

Muiderberg en commandanten winnen brandweerwedstrijd

Algemeen

WEESP - De brandweerpost Muiderberg heeft zaterdag de Borsentrofee gewonnen. De Tempotrofee ging naar de ploeg van commandanten. De twee prijzen werden uitgereikt tijdens de regionale brandweerwedstrijden in Weesp. De wedstrijden zijn het jaarlijkse hoogtepunt van de regionale brandweer.

De Borsentrofee is het serieuze gedeelte in de wedstrijden. De Tempotrofee is meer ludiek. Voor de Borsentrofee moesten de elf deelnemende teams een beknelde molenaar onder een molensteen in molen De Vriendschap bevrijden. Een ingewikkelde klus, waarbij specialistische apparatuur moest worden ingezet. Het Tempo-gedeelte werd gehouden op bastion De Nieuwe Achtkant. Daar moest een hindernisparcours worden afgelegd. Dit tot hilariteit van de toeschouwers.

Op beide onderdelen bleek het warme weer de grootste hindernis. Alle teams werden zorgvuldig in de gaten gehouden door een vakkundige en strenge brandweerjury. De prijzen werden 's avonds door burgemeester Horseling op de kazerne van Weesp uitgereikt. Vorig jaar won Weesp allebei de bekers. De wedstrijd is volgend jaar in Laren. 

De postcommandanten kregen de Tempotrofee(links), terwijl de Borsentrofee naar de post Muiderberg(rechts) ging
Afbeelding
Team Muiderberg in actie
Team Muiderberg in actie
Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant