Afbeelding
Foto: GroenLinks

Vechtstede College eert overleden collega met Gerben Struik-struik

Algemeen

WEESP - Het Vechtstede College gaat de afgelopen week veel te vroeg overleden docent Gerben Struik (44) herdenken door een struik voor de school te gaan planten. 

Gerben Struik was vele jaren docent economie en management & organsatie op de Weesper school, voordat hij drie jaar geleden wethouder werd namens GroenLinks voor de gemeente Gooise Meren. Struik was al meer dan een jaar ernstig ziek, maar zijn toch nog plotse dood komt hard aan op het Vechtstede College. Er staat sinds dinsdag een foto van Struik met twee kaarsjes erbij in de docentenkamer. 

Andere docenten praten vol lof over hun geliefde collega. "Hij was niet zomaar een docent die lesgaf en weer ging, nee, hij wás echt het Vechtstede. Enorm betrokken en door iedereen geliefd. Hij ging mee op werkweek, was betrokken bij het excellentietraject, een bevlogen mentor. Zijn bijnaam was 'Stroekoe' en we hebben altijd erg gelachen. Drie jaar geleden is het dat hij hier lesgaf, dus de bovenbouwleerlingen van toen zitten nu niet meer op school. Maar de verhalen onder de docenten komen wel los. Van die keer dat hij in klaslokaal 113 een lamp op zijn hoofd kreeg of over hoe chaotisch hij was. Zo was hij laat met toetsen omdat hij altijd druk was, maar dat was ook een deel van zijn charme. Ruim elf jaar werkte hij bij ons", vertelt plaatsvervangend rector Annerieke Kroeze. 

Struik wilde altijd terugkeren
Struik vertrok drie jaar geleden voor zijn wethouderschap, maar was altijd van plan om terug te komen. "Hij had een terugkeergarantie bij ons op school. Ik grapte tegen hem: ga jij even je politieke droom waarmaken, dan zie ik je daarna wel weer op school. Helaas heeft dat niet zo mogen zijn", vertelt Kroeze.

Als eerbetoon aan Struik wil de school in het tuintje naast de docentenkamer een struik planten die bijen aantrekt: de Gerben Struik-struik. Struik was ambassadeur van Nederland Zoemt, voor de wilde bij.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant