Afbeelding
Foto: André Verheul

Bezoekers, bootjes, reuring; zomerseizoen begint

Algemeen

WEESP - Het is april, de start van het zomerseizoen. "Er komen meer bezoekers, de bootjes komen weer op het water, er komt meer reuring."

In onze podcast van deze week nodigt wethouder Astrid Heijstee (WSP) alle bezitters van een bootje uit om gebruik te maken van de nieuwe en openbare trailerhelling aan de Nijverheidslaan.  

"Weesp is een waterstad, die hoort een openbare plek te hebben waar je je boot te water kunt laten. Ik ben blij dat het na al die jaren gelukt is daar een plek voor te vinden."

Bootjes in de gracht
Het afmeren van bootjes in de Oude Gracht is vanaf vandaag ook weer toegestaan. Vorig jaar startte daarmee een proef. Sommige buurtbewoners zien dat graag, andere buurtbewoners willen het juist niet. "Er zijn op dit moment 19 vergunningen verstrekt. Het is aan de aanwonenden om daar gebruik van te maken." Er worden maximaal dertig vergunningen afgegeven.

Loco-burgemeester
Omdat de burgemeester op vakantie was, stond wethouder Heijstee paraat als loco-burgemeester. De aanslag in Utrecht was tijdens haar 'dienst'  Ze vertelt daarover in de podcast.

Beluister hier de podcast | 'Als loco-burgemeester geen angst om op te treden als het moet'
Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant