Afbeelding
Foto: Ingrid Voet

Kerk biedt moment van bezinning via een livestream

Algemeen

WEESP De Protestantse Gemeente Weesp Driemond vervangt de afgelaste kerkdiensten op zondag voor korte vieringen via een live stream. "Juist in deze rare tijden zijn wij aan het zoeken naar manieren om mensen toch een plek te bieden waar ze terecht kunnen met hun paniek en angst", verklaart Dominee Berit Bootsma. 

Toen bekend werd dat de kerkdiensten tot in ieder geval 6 april niet konden worden gehouden, is een groepje creatieve en technische gemeenteleden aan de slag gegaan. "Hierdoor kunnen wij elke zondag een korte viering houden die via een livestream te volgen is. Vanaf 9.45 uur is er een link naar de livestream beschikbaar op onze website www.pgwd.nl. Wie daarop klikt wordt doorverbonden naar onze kerk, waar om 10.00 uur een korte viering plaatsvindt."

Ze kan zich voorstellen dat veel mensen juist nu op zoek zijn naar een moment van bezinning: "Om die reden proberen we ook het stiltecentrum zo vaak mogelijk open te hebben, zodat mensen hier een kaarsje kunnen aansteken". Uiteraard geldt ook daar het 1,5 meter afstand houden tot andere mensen. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant