Afbeelding
Foto: Pixabay

Veel Weesper restaurants gaan tijdelijk over op afhaal en bezorgen

B2b

WEESP Lekker uit eten gaan, zit er voorlopig niet in. Dat is jammer voor de gasten, maar de maatregel treft de horeca-ondernemers nog veel harder. Hoe komt daar de komende weken dan brood op de plank? Het antwoord: door tijdelijk over te gaan op afhaal en bezorgen. 

Onder meer Minevitus, Café the Walrus, De Eendracht, café-diner 't Weesperplein, Meyers Culicafé en Eeterij de Schalkse laten weten dat hun restaurants vanwege de coronacrisis de komende weken weliswaar dicht zijn, maar dat de keukens openblijven. Zij gaan hun gerechten contactloos aan huis bezorgen en in veel gevallen is ook afhaal mogelijk. Zo komt er toch geld binnen en kunnen zij hun mensen aan het werk houden. En voor de inwoners van Weesp is het ook fijn: wie na een lange dag (thuis)werken geen zin heeft om boven de potten en pannen te hangen, kan kiezen uit een verscheidenheid aan keukens. 

Volop keuze 
Want naast bovenstaande namen zijn er nog meer zaken waar (al langer) besteld kan worden. Denk aan Ristorante Italiano-pizzeria Selene, Thai Faa Faet, de afhaalhuizen Simran's en Tandoori Mahal, cafetaria Intersnacks en Plaza de Haven. Zij zetten nu veelal extra bezorgers in. In de papieren krant WeesperNieuws, die vandaag huis-aan-huis wordt verspreid, geven de restaurants veel informatie over de afhaal- en bezorgservice. Nog geen krant gehad en heb je trek gekregen, klik dan hier en hier voor de digitale pagina's. 

Ook café 't Helletje laat weten te gaan bezorgen. Daar wordt elke donderdag een daghap geserveerd, die nu is omgedoopt tot 'corona crisismenu'.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant