Afbeelding
Foto: Marieke van Veen

De speeltuin mag weer open

Algemeen

WEESP - Goed nieuws van Don Bosco: de speeltuin aan de 's-Gravelandseweg gaat vandaag (vrijdag 15 mei) weer open. Daar zijn wel regels aan verbonden. 

Er mogen maximaal twintig kinderen tegelijkertijd in de speeltuin komen spelen. Om iedereen een mogelijkheid te bieden om te kunnen spelen, wordt er gewerkt met tijdsblokken van een uur; van 13.30 tot 14.30 uur, van 14.30 tot 15.30 uur en van 15.30 tot 16.30 uur. 

Eerst de nieuwe kinderen
Na ieder uur verlaat iedereen de speeltuin, hierna worden als eerste de nieuwe kinderen toegelaten. Zijn er dan nog plekken over, dan kunnen ook kinderen die al wel gespeeld hadden weer een uurtje naar binnen. Weggaan voor het uur om is, kan gewoon.

Handen desinfecteren
Bij binnenkomst desinfecteert iedereen zijn handen met de aanwezige handgel. Eten en drinken is niet toegestaan. Het winkeltje en de toiletten zijn dicht. In verband met de hygiëne is het speelgoed in de container niet beschikbaar. Kinderen mogen onder toezicht van 1 begeleider komen spelen. Uiteraard gelden voor de begeleiders de algemene RIVM-richtlijnen, waaronder 1.5 meter afstand houden.

Regels volgen
Om open te kunnen blijven, is het belangrijk dat bezoekers deze regels volgen. De vrijwilliger die de dag begeleidt, kan de regels niet veranderen. Hij/zij heeft wel het recht om de speeltuin te sluiten als de regels niet worden nageleefd.

Gratis spelen dankzij COVID-19
Aangezien de speeltuin op aangepaste wijze open gaat en niet alles beschikbaar is, zal de speeltuin vooralsnog gratis zijn om te bezoeken. Het is momenteel niet mogelijk om een lidmaatschap af te sluiten. Het geld voor het lidmaatschap van 2020 zal voorlopig ook niet worden geïnd.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant