Afbeelding
Foto: WeesperNieuws

Weesp stapt over op roetveegpiet

Algemeen

WEESP De organisatie van de Sinterklaasintocht van Weesp stapt dit jaar over op roetveegpieten, dat bevestigt burgemeester Bas Jan van Bochove. Hiermee komt er een einde aan jarenlang gesteggel - ook binnen het comité zelf.

Kick Out Zwarte Piet kondigde twee weken geleden aan dat Weesp bij de komende intocht weer een demonstratie kon verwachten. De actiegroep komt bijna elk jaar hierheen, omdat het Weesper intochtcomtité - tot nu - bleef vasthouden aan een volledig zwart geschminkte Piet. 

Druk opgevoerd
Vanuit het stadhuis van Weesp werd de druk over het aanpassen van Piet al een tijdje opgevoerd. De raad verstrekt subsidie aan de intocht en zou die als uiterste machtsmiddel kunnen intrekken. Burgemeester Bas Jan van Bochove bleef echter inzetten op de dialoog, waarbij hij wel steeds vaker zei te hopen dat het bestuur van de stichting uiteindelijk zou meebewegen richting anderskleurige Pieten. Binnen het intochtcomitié hebben wisselingen van de wacht plaatsgevonden. Het is aannemelijk dat die de discussie hebben opengebroken.

Het is overigens vanwege corona nog de vraag wat voor intocht er dit jaar mogelijk is.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant