Tineke Booij bij haar installatie als wethouder in 2009.
Tineke Booij bij haar installatie als wethouder in 2009. Foto: André Verheul sr.

Tineke Booij is morgen weer raadslid

Algemeen

WEESP Morgenavond wordt in de gemeenteraad voorafgaand aan de behandeling van onder andere de Jaarrekening 2019 Tineke Booij benoemd als raadslid voor de WSP.  Eerder was zij al raadslid en wethouder voor de WSP.

Door het vertrek Rita van Geenen - zij verliet de raad om gezondheidsredenen - is er een vacature ontstaan bij de WSP fractie. Tineke Booij-van Willigen is de 11de kandidaat op de lijst die in aanmerking komt voor de benoeming en zij heeft laten weten dat zij de benoeming aan zal nemen.  Op basis van de kieslijst kwamen eerst respectievelijk Marieke Grijpink en vervolgens Tinekes zoon Tim in aanmerking voor de raadszetel, maar zijn zien daar vanaf.  

Booij is gepokt en gemazeld in de lokale politiek. Zij zat van 1994 tot 2002 voor de PvdA in de raad en van 2006 tot 2014 voor de WSP, met een onderbreking in 2009 en 2010 toen ze voor de WSP wethouder was. Bij de verkiezingen van 2014 maakte ze plaats voor een nieuwe generatie. Wel bleef ze actief bij de stadspartij en liet als bestuurslid al die tijd haar invloed gelden. Tineke Booij wil graag terug in de raad. "Het is goed als een ervaren iemand de komende twee jaar meehelpt om de zaken richting de bestuurscommissie van Amsterdam zo goed mogelijk te regelen", zo liet ze in januari weten. Ook zegt ze: "Ik ben eigenlijk nooit weggeweest."

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant