Het stadsdeelkantoor in Zuidoost.
Het stadsdeelkantoor in Zuidoost. Foto: André Verheul

Paspoort halen in Amsterdam; oeps, twee jaar te vroeg

Politiek

WEESP Laatst meldde een inwoner van Weesp zich bij de balie van een Amsterdams stadsdeelkantoor om een paspoort aan te vragen. Dat is ruim twee jaar te vroeg, want pas in maart 2022 behoort Weesp tot de gemeente Amsterdam. 

Op initiatief van WSP en GroenLinks riep de gemeenteraad het college van B en W vorige week op om de inwoners nog beter over de fusie te informeren. "Sommige mensen denken dat we al Amsterdam zijn." 

Bestuurlijke bubbel
Wethouder Léon de Lange (D66) kan zich in de kritiek vinden. "Wij zitten erg in onze bestuurlijke bubbel, we moeten die communicatie inderdaad beter opzetten en timen”, zegt hij deze week in onze podcast De Collegekamer. 

Belastingen
De vergissing met het paspoort is ergens best begrijpelijk, want ambtelijk is Weesp wel al gefuseerd en ook de aanslag voor de lokale belastingen komt al uit Amsterdam. 

Ook op andere terreinen zullen diensten al eerder overgaan naar Amsterdam dan de beoogde fusiedatum van maart 2022. Dat gebeurt uit praktische overwegingen, maar ook om de inwoners niet meteen met alle veranderingen tegelijk te confronteren. 

Rustig toegroeien
“We gaan rustig naar Amsterdam toegroeien", aldus de wethouder in de podcast.

Luisteren
Beluister hier de podcast: 'We zitten nog erg in de bestuurlijke bubbel'

 Op WeesperNieuws Extra veel meer achtergronden over de aanstaande fusie.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant