Afbeelding
Foto: André Verheul

Raad Weesp blij met bestuurlijk akkoord Amsterdam

Politiek

WEESP De gemeenteraad van Weesp schaarde zich donderdag achter het bestuurlijk akkoord dat de colleges van Weesp en Amsterdam hebben bereikt.

De complimenten vlogen door de raadzaal. WSP, VVD, GroenLinks, D66 en PvdA stelden tevreden vast dat Weesp goede afspraken heeft kunnen maken over het waarborgen van wat de inwoners belangrijk vinden. Dat is al in 2017 verwoord in veertien kernwaarden. 

Het is de bedoeling dat Weesp in maart 2022 toetreedt tot de gemeente Amsterdam.

CDA
Het CDA is de enige fractie die het akkoord niet wil onderschrijven. De partij vindt de aanzet goed, maar de uitwerking nog te vaag. Liever wil het CDA de tijd nemen tot 2026 om zaken concreter in te vullen. 

Vertrouwen
Andere partijen stelden vast dat, gezien het proces tot nu toe, er voldoende vertrouwen is dat de uitgangspunten op een goede manier worden ingevuld in de komende twee jaar. GroenLinks wees erop dat vier jaar uitstellen geen enkele garantie geeft op een beter resultaat.

Reactie Amsterdam
De raadsfracties van Amsterdam toonden zich eerder deze week ook al enthousiast. Het Parool meldt dat in de Amsterdamse raad veel waardering was voor de manier waarop de fusieplannen tot stand zijn gekomen. “Iedereen is blij met het resultaat,” sprak Lene Grooten namens GroenLinks. “Wie een beetje kennis heeft van gemeentelijke fusies, weet hoe bijzonder dat is.”

Volgende stap
Hiermee is de fusie nog geen feit. In februari komt het herindelingsadvies aan de orde.  

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant