Afbeelding

Ook burgemeester Van Bochove wil algemeen vuurwerkverbod

Politiek

WEESP  Wat burgemeester Bas Jan van Bochove betreft komt er een vuurwerkverbod. Dat zei hij gisteren in zijn toespraak tijdens de nieuwjaarsreceptie in het stadhuis.


Net als burgemeesters in andere gemeenten is Van Bochove voorstander van een algemeen verbod voor particulier vuurwerk, maar is het aan de landelijke politiek om dat te regelen. Qua handhaving is het namelijk alleen te organiseren wanneer er een verbod op grotere schaal is. 

De nieuwjaarsbijeenkomst in de burgerzaal was zoals altijd druk bezocht. Naast Weespers was er ook bezoek uit Amsterdam, van raadsleden en wethouder Rutger Groot Wassink.

'Weespenaren'
Van Bochove stond stil bij de overgang naar de ambtelijke organisatie van Amsterdam. Die gaat niet zonder slag of stoot. Maar het wordt beter, zei hij. "Op sociale media, ik heb er zelf niets te zoeken, maar zo heb ik mij laten vertellen, werd u per abuis vanuit de Amsterdamse organisatie ‘Weespenaren’ genoemd. Onvergeeflijk!" De Weespers in de burgerzaal konden er om lachen.

2020
Lang bleef hij niet stilstaan bij het afgelopen jaar. De burgemeester blikt het liefst vooruit, vertelde hij. In 2020 volgt de volgende stap in het fusieproces met Amsterdam: de bestuurlijke fusie, waarbij de gemeente Weesp opgaat in de gemeente Amsterdam. De gemeenteraad van Weesp voert daar morgen (9 januari) een debat over.

Betaalbare woningen
Maar er is meer. Van Bochove verwees naar de plannen om woningen te realiseren op het Van Houten Industriepark, bij de Rijnkade, aan de Nijverheidslaan, aan de Sinnigvelderstraat en op de plek waar nu nog het kantoor van de Rabobank staat. "Hiermee geeft het college gehoor aan de belofte om meer betaalbare woningen te realiseren in Weesp. Met name voor jongeren én ouderen. Ondertussen gaat de bouw van Weespersluis natuurlijk ook onverminderd verder."

Meedoen
Op sociaal vlak is er meer aandacht voor mensen met een beperking, vertelde Van Bochove. "Er worden aanpassingen gedaan in de stad die ervoor moeten zorgen dat álle Weespers kunnen meedoen in onze samenleving. Belangrijk is ook om aandacht te houden voor eenzaamheid, mantelzorg en vrijwilligerswerk." Ook keek de burgemeester al vooruit naar de sinterklaasintocht van 2020, wanneer de roetveegpiet zijn intrede doet.


Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant