Bewoners missen groen naast Leeuwenveld.
Bewoners missen groen naast Leeuwenveld.

Bewoners Leeuwenveld zien bouwplan polder niet zitten

Algemeen

WEESP - Tientallen bewoners van de wijk Leeuwenveld zijn boos op de gemeente. Zij vinden dat bij het bouwplan in de Bloemendalerpolder niet is geluisterd naar hun wensen. Gisteravond sprak de Vereniging van Eigenaren Leeuwenveld (VVE) in bij de behandeling van het bouwplan door de raadscommissie.

"In het nieuwe plan voor de polder komen we er slecht af. Een geplande groenstrook is geschrapt, we krijgen een winkelcentrum naast de deur en er komt een ontsluitingsweg langs de wijk", aldus de VVE. Bij de vereniging is ongeveer een derde van de bewoners van de wijk aangesloten.

Ook zijn de bewoners geschokt door het feit dat de plannen pas gisteren openbaar zijn gemaakt. 's Avonds besprak de raad het al. "Hierdoor hebben we niet de tijd gehad om een standpunt in te nemen." In de plannen staan zaken die niet eerder bekend waren. "Dit is een klap in ons gezicht", aldus de VVE. 

De raad beloofde gisteren om bij het definitief vaststellen van het bouwplan, in september, de bezwaren van de bewoners  te bekijken. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant