Via het station snel naar Leeuwenveld en terug
Via het station snel naar Leeuwenveld en terug

Weesp blijft ijveren voor open stationstunnel

Algemeen

WEESP - De gemeente Weesp blijft ijveren voor een open onderdoorgang bij station Weesp. Eind dit jaar wil de NS de ov-poortjes sluiten.

Al onder toenmalig burgemeester Chris Hofkamp drong Weesp aan op het openhouden van de doorgang voor bewoners en bezoekers van de wijk Leeuwenveld. Dat standpunt is niet veranderd. 

"De verbinding tussen de Bloemendalerpolder, Leeuwenveld en de stad is voor ons van het grootste belang. Veel bewoners maken gebruik van de onderdoorgang bij het station", aldus wethouder Jean van der Hoeven.

"In de gesprekken die wij voeren met NS en ProRail staat het verminderen van de barrièrewerking van het spoor hoog op de agenda. Het moeten gebruiken van pasjes bij poortjes bij het station zorgt naar onze mening voor een extra barrière om van deze verbinding gebruik te maken. Wij blijven ons dan ook inzetten voor een vrije doorgang zonder belemmeringen", zo vervolgt hij.

Veel voetgangers vinden de stationstunnel een snellere en prettigere doorsteek dan de Meester Bouhuijstunnel, even verderop. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant