Het station van Weesp
Het station van Weesp
Update

Kamer wil stationsdoorgang open houden

Algemeen

WEESP - Een Kamermeerderheid van VVD en PvdA is tegen het afsluiten van stations voor mensen zonder ov-chipkaart. De twee regeringspartijen willen eventueel vanmiddag moties indienen om het afsluitplan van de NS tegen te houden, meldt de NOS. Ook in Weesp speelt dit probleem. 

De NS wil het station alleen toegankelijk maken voor mensen met een ov-chipkaart, onder meer om zwartrijden tegen te gaan. In Weesp zou dat betekenen dat de open voetgangersverbinding tussen het Leeuwenveld en het centrum verdwijnt. 

Overleg
De NS zegt in een reactie dat het probleem van de bereikbaarheid van wijken via de perrons bij acht gemeenten speelt. De vervoerder is met die gemeenten in gesprek over een oplossing. In Weesp is dat met wethouder Jean van der Hoeven. Hij zei op Radio Weesp: "Wij pleiten al jaren voor een onbelemmerde doorgang, dus dat is ook onze insteek bij dit overleg. Geen pasjes."

Als op termijn de stationsomgeving wordt vernieuwd, kan een nieuwe onderdoorgang het probleem definitief oplossen, zo schetst de wethouder.

[Update]
Staatssecretaris Mansveld vindt het afsluiten van stations voor reizigers zonder ov-chipkaart een zaak van "lokaal maatwerk". Dat zei ze vandaag in de Kamer"Iedere gemeente moet samen met de NS kijken wat de situatie is."

Beluister wethouder Van der Hoeven over het station.

   Beluister hier het fragment

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant