Afbeelding

Brede School in Weespersluis is opgeleverd

Algemeen

WEESP De Brede School in Weespersluis is deze week opgeleverd. In het gebouw komen twee basisscholen, een sporthal, buitenschoolse opvang en een buurtkamer. De eerste schooldag op de nieuwe locatie is maandag 8 maart.

In het gebouw komen de basisscholen De Nieuwe Jozef en Brede School Weesperrijk. Voor- en vroegschoolse educatie en de buitenschoolse opvang worden verzorgd door KMN Kind & Co. In de sporthal kunnen verschillende Weesper sportverenigingen terecht en dit wordt de thuisbasis van handbalvereniging We HaVe. Er is ook een multifunctionele buurtkamer met keuken en opslag. Op deze manier ontstaat een buurtvoorziening voor maatschappelijke en sociale activiteiten.

Energieneutraal
De Brede School is een van de eerste energieneutrale scholen in Nederland. Om deze doelstelling te bereiken heeft de gemeente Weesp subsidie gekregen van zowel het Rijk als de provincie Noord-Holland. Het Kwaliteitsfonds van de provincie draagt 2,15 miljoen euro bij. Het Rijk heeft bijna 150.000 verstrekt om de duurzaamheidsdoelstellingen mogelijk te maken.

Een impressie van Brede School Weespersluis. De school is opgeleverd.
Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant