Afbeelding

Alle oud papier in Weespersluis is weg op zaterdag

Algemeen

WEESP Als de vuilniswagen met papier in Weespersluis vol is, dan wordt het oud papier later op de dag opgehaald en niet, zoals nu, pas op maandag of dinsdag na de ophaaldag.

Weespersluis heeft een probleem met het ophalen van oud papier. Dit gebeurt elke tweede zaterdag van de maand. De bewoners hebben ontzettend veel verpakkingspapier- en -karton en daardoor komt het regelmatig - om niet te zeggen vrijwel altijd - voor dat de wagens vol zijn. Het GAD heeft het nu zo geregeld dat de rest uiterlijk dinsdag erna wordt opgehaald. Dat is echter niet houdbaar, want zeker in de herfst is er een grote kans dat het papier gaan rondwaaien.

Vrijwilligers
Het oud papier wordt opgehaald door vrijwilligers van de Grote Kerk. De opbrengsten zijn bestemd voor onderhoud. Dit zijn veelal ouderen en een woordvoerder vertelt dat zij fysiek niet in staat zijn om zaterdag nog eens een tweede ronde te rijden. Dat hebben het GAD en MGM, dat het ophalen van oud papier namens de GAD regelt, nu op een andere manier opgelost waardoor zaterdag alle papier weg moet zijn.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant