Afbeelding
Foto: Marieke van Veen

Don Bosco weet nog niet wanneer de speeltuin open kan

Algemeen

WEESP Don Bosco was van plan de speeltuin aan de ‘s-Gravelandseweg vrijdag 2 april te openen, maar onder de huidige maatregelen kan dat niet. Het bestuur staat in contact met de gemeente en hoopt vurig volgende maand met goed nieuws te kunnen komen. 

Over goed nieuws gesproken, dat is er ook: via Weesp Begroot heeft de speeltuin een bijdrage van €25.000,- ontvangen voor de realisatie van een avontuurlijk buitenspeelpark voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Om dit nieuwe gedeelte te huisvesten wordt het achterveld van de speeltuin aangepast en uitgebreid. Op dit moment wordt er dan ook hard gewerkt aan het verder uitwerken van de plannen en het rond krijgen van de financiering, zo meldt Don Bosco in een nieuwsbrief. De oplevering staat gepland voor eind 2021.

Verder valt te lezen dat de speeltuin dit jaar niet meedoet aan de Jantje Beton collecte: “Dit omdat we het met de huidige maatregelen niet van onze leden willen vragen de deuren langs te gaan”. Wel doet Don Bosco mee aan NLdoet, de naar mei verplaatste vrijwilligersactie van het Oranje Fonds. Op zaterdag 29 mei wordt de speeltuin klaargemaakt voor het nieuwe seizoen. Wie dan een handje wil helpen, kan zich hier aanmelden. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant