Afbeelding

Gemeenteraad akkoord met structuurvisie

Algemeen

 

De gemeenteraad van Weesp heeft de structuurvisie bedrijventerreinen aangenomen. Eerder was het concept al goedgekeurd, nu betreft het de definitieve versie.

De overheid en het bedrijfsleven kunnen nu samen aan de slag om te komen tot nieuwe ontwikkelingen en verbeteringen op de bedrijventerreinen Noord, Rijnkade en Nijverheidslaan. De structuurvisie biedt hiervoor duidelijke kaders, zo legt de gemeente het belang van dit document en het besluit uit. 

Er gingen de laatste weken stemmen op om het besluit over te laten aan de nieuwe gemeenteraad, die in januari wordt geïnstalleerd. Een meerderheid van de huidige raad wilde het besluit liever in deze raadsperiode afronden. De besluitvorming ging niet zonder slag of stoot. Er is nog steeds veel kritiek op de inhoud en de wijze waarop de visie tot stand is gekomen. Niet alleen de oppositie maakte bezwaar, ook burgers lieten van zich horen. Diverse insprekers, waaronder WSV De Vecht en Aquamarin-bewoners, vrezen de dupe te worden van de geplande verschuivingen binnen de bedrijventerreinen. Uiteindelijk werd de structuurvisie met 10 tegen 7 aangenomen.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant