Natuurliefhebbers zijn bang dat natuur onherstelbaar beschadigd raakt
Natuurliefhebbers zijn bang dat natuur onherstelbaar beschadigd raakt

Natuurliefhebbers kondigen stappen tegen schansenplan aan

Algemeen Dossier: Opknappen schansen

WEESP - De gemeenteraad mag dan mogelijk wel akkoord gaan met de reconstructie van de schansen in Weesp, maar het ministerie van Economische Zaken geeft nooit de benodigde toestemming. Dat zegt de stichting Flora en Faunabescherming Weesp. 

Natuurliefhebber Kees de Graaf sprak gisteravond tijdens de behandeling van het plan in de raadscomissie in namens de stichting en de Dierenbescherming. "Ons is uit het verleden niet gebleken dat raad en college zich hebben ingezet voor de flora en fauna in Weesp. Ook nu weer. De onderzoeken die zijn gedaan zijn niet conform de eisen en het ministerie gaat de benodigde ontheffingen op de Flora- en Faunawet niet verlenen", zo vertelde hij.

De Graaf maakte bekend een mogelijke reconstructie koste wat kost tegen te houden. "Wie niet wil luisteren, moet maar voelen. Ik hoef u niet te herinneren aan de stappen die we hebben genomen tegen het vuurwerk op Koninginnedag. Ik adviseer u dringend naar mijn woorden te luisteren", zo besloot hij zijn betoog.

De natuurliefhebbers vinden dat de natuur wordt vernield door het plan.

Ook bewoners van de Achtergracht maakten hun ongenoegen kenbaar tijdens de inspraakronde. Zij vinden dat zij onvoldoende zijn betrokken bij de ontwikkeling van de plannen. 

De partijen lieten tijdens de behandeling van het schansenplan maar weinig los over hun standpunten. De raad beslist volgende maand. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant