Christian Zierleyn roept coalitie op om schansenplan te bekijken
Christian Zierleyn roept coalitie op om schansenplan te bekijken
Audio

'Dit schansenplan is ultieme compromis'

Algemeen

WEESP - Dit is dé kans om wat aan het uiterlijk van schans de Nieuwe Achtkant te doen. Daarom moet de coalitie kijken of het plan van Niek Roozen voor de schansen uitgevoerd kan worden. Zo zegt D66-fractievoorzitter Christian Zierleyn.

Zierleyn zei dat dinsdagavond op Radio Weesp. "Coalitie, grijp deze kans", zo sprak hij in het programma Lokaal Centraal. Zierleyn noemt het idee van Roozen om de schansen minder rigoureus op te knappen, meer bomen te planten en het betonnen kunstwerk op de Nieuwe Achtkant aan te pakken zelfs het ultieme compromisvoorstel.

"Anders gaat het plan de prullenbak in en daarmee onze kansen om wat aan de Nieuwe Achtkant te doen en om de schansen als mooie parken in te richten", zo redeneerde Zierleyn.

De D66'er reageerde vorige week boos toen de coalitie van WSP, GroenLinks en PvdA bij de vergadering van de raadscommissie over de schansen helemaal niet wilde praten over het plan. Ondertussen hebben coalitiepartijen wel apart met Niek Roozen gesproken. Wat daaruit is voortgekomen, is niet bekend.

Donderdagavond beslist de gemeenteraad over de toekomst van de reconstructie van de schansen. De vergadering is om 20.00 uur live via WeesperNieuws.nl en de Kabelkrant te volgen.

Christian Zierleyn dinsdag op Radio Weesp:

Beluister hier het fragment.


Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant