Afbeelding

FC Weesp strijdt morgen in rechtstreeks duel om titel

Algemeen

WEESP - FC Weesp speelt morgenavond de belangrijkste wedstrijd in het 10-jarig bestaan. Op sportpark De Wolfskamer in Huizen wordt vanaf 20.00 uur de beslissingswedstrijd tegen NVC uit Naarden gespeeld om het kampioenschap van de 2e klasse en rechtstreekse promotie naar de 1e klasse.

Beide teams eindigden zondag op een gedeelde eerste plaats. De beslissingswedstrijd moet uitwijzen wie kampioen wordt en dus direct promoveert. Mocht het duel ook na verlenging gelijk eindigen, dan is NVC kampioen op basis van het betere doelsaldo in de competitie. FC Weesp moet dus winnen. De club verwacht een grote toestroom van supporters.

Mocht FC Weesp winnen, dan is het 's avonds feest in het clubhuis aan de Papelaan. Is de uitkomst anders, dan rest de nacompetitie. FC Weesp moet dan op tweede pinksterdag aan de bak tegen De Kennemers, thuis om 14.00 uur. Op 26 mei volgt de return. De winnaar speelt daarna om promotie in een uit- en thuiswedstrijd tegen de winnaar van DWV en Forrester.

Het eerste van FC Weesp (opgericht op 23 mei 2003) werd één keer eerder kampioen. Dat was op 22 april 2007, toen trainer Jos Krikke de ploeg naar de 3e klasse leidde. In 2010 bereikten de Weespers de 2e klasse via de nacompetitie na een bloedstollende penaltyreeks tegen Wasmeer. Vorig jaar stond FC Weesp ook al op de drempel van de 1e klasse, maar strandde in de play-offs tegen Stormvogels.
 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant