FC Weesp redt het niet, NVC is kampioen

WEESP - FC Weesp is er niet in geslaagd kampioen van de tweede klasse te worden. De beslissingswedstrijd tegen NVC werd donderdagavond verloren. De teleurstelling aan Weesper zijde is groot, want de ploeg van coach Karel Knoop kreeg de meeste kansen.

FC Weesp begon sterk en kwam verdiend op voorsprong. Daarna kwam er een slechte fase van de Weespers, waarin NVC de stand omboog naar 2-1. Dat was ook de ruststand. Meteen na rust claimde FC Weesp een penalty, maar kreeg die niet. In de tegenstoot scoorde NVC 3-1. Niet veel later ging de bal voor FC Weesp wel op de stip: 3-2.

Dat was het sein voor een bloedstollend slot waarin FC Weesp kans na kans kreeg. Maar de kracht, de scherpte en het geluk ontbraken. Via een spaarzame uitval maakte NVC in blessuretijd 4-2. De verslagen Weespers zagen dat het ook nog 5-2 werd, een wel erg geflatteerde uitslag.

Het wedstrijdverloop is terug te lezen op onze liveblog.

NVC promoveert nu naar de eerste klasse. FC Weesp kan ook nog promoveren, maar dan moet het de nacompetitie winnen. Dat wordt een zware opgave. De eerste wedstrijd daarin is op Tweede Pinksterdag tegen De Kennemers. Daar is Hennie Meijer, oud-trainer van FC Weesp, nu assistent-trainer.