Afbeelding
Foto: HRIF

Kleding doneren aan mensen in nood

Algemeen

Op de Rijnkade in Weesp is het bedrijf Humanitarian Resources International Foundation (HRIF) gevestigd. HRIF is opgericht in 1997 met als hoofddoel het ondersteunen van mensen in nood wereldwijd. Dit doet de stichting onder andere door kledingpakketten samen te stellen. Deze kleding gaat naar de projecten van HRIF in Moldavië.

HRIF heeft in Moldavië verschillende projecten. Ze sturen ongeveer 100 volle containers per jaar met hulpgoederen naar verschillende bestemmingen. Hierin zit voornamelijk kleding, maar ook medische artikelen zoals bijvoorbeeld ziekenhuisbedden, matrassen en rolstoelen. Maar ook kledingpakketten, deze gaan dan bijvoorbeeld naar slachtoffers die in een noodgebied wonen na oorlog, vluchtelingen, alleenstaande moeders, weeshuizen en ziekenhuizen.

Om deze kledingpakketten voor HRIF samen te stellen zijn er kledingdonaties nodig. Dit kan op de rijnkade 21 in Weesp. “Wij willen mensen in Weesp laten weten dat zij hun kleding bij ons kwijt kunnen en dat deze goed terecht komen. We hebben een mooie donatiebak voor de deur staan om het laagdrempelig en makkelijk te maken om kleding te doneren. Deze donatiebak wordt elke dag 1 of meerdere keren geleegd wordt. Je kan de auto bij de bak zetten zodat het makkelijk is om de kleding uit te laden”, vertelt vrijwilliger bij HRIF Esther Veenstra (28).

Bijna elke soort kleding kan worden ingeleverd bij HRIF. Het enige wat de stichting liever niet ontvangt zijn sokken, ondergoed en bh’s. Daarentegen zijn goederen zoals handdoeken en beddengoed zeker welkom. Het enige wat HRIF echt niet kan aannemen zijn meubels.

Ook is HRIF nog dringend opzoek naar vrijwilligers. “Wij zijn opzoek naar een enthousiaste en gemotiveerde vrijwilliger die gewend is aan fysiek werk en het leukt vindt om ons te helpen in de loods met vrachtwagens inladen en pallets ompakken. Wij zijn ook opzoek naar iemand die modebewust is en het leuk vindt om kledingpakketten samen te stellen en/of die het leuk vindt om kleding te sorteren”, aldus Esther Veenstra.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant