Vriendje van Pietje.
Vriendje van Pietje.

Weesper intocht Sinterklaas steunen als 'Vriendje van Pietje'

Algemeen

WEESP - Sinterklaas komt op zaterdag 16 november aan in Weesp. Daar wordt weer een groot spektakel van gemaakt. Om de intocht ook in komende jaren te kunnen bekostigen, worden er dit jaar voor het eerst armbandjes verkocht met daarop de tekst 'Vriendje van Pietje'.

"Wie wil er nu niet vriend van Pietje zijn", zegt initiatiefnemer Roelof Boerma van het intochtcomité. De armbandjes zijn à 2,50 te koop bij Cha Cha damesmode en Van der Linden Tweewielers. De opbrengst gaat helemaal naar de intocht van volgend jaar. Verder is het de bedoeling om op verschillende plaatsen spaarvarkens neer te zetten bij wijze van collectebussen. "Alle beetjes helpen om er ook volgend jaar weer een groot feest van te maken."

De intocht in Weesp trekt jaarlijks duizenden mensen van jong tot oud. Het wordt dit jaar wordt weer net zo groots aangepakt als in voorgaande jaren, inclusief een (letterlijk) spetterend voorprogramma in de Kom van Weesp. Wat dat precies is, blijft een verrassing.

Sint en zijn vele tientallen Pieten komen op 16 november tegen 14.00 uur weer aanvaren via de Vecht. Bij Smal Weesp stappen ze van boord en gaan ze in een bonte en swingende stoet door de binnenstad. Daarbij dansen de Pieten door de straten en strooien ze met zakjes pepernoten. Deze stoet voert vanuit de Achteromstraat eerst rond de Kom en gaat via Sluisbrug, Slijkstraat en Nieuwstad naar het Groote Plein. Bij het stadhuis wordt het programma afgesloten.

De intocht van Sinterklaas is één van de drukstbezochte evenementen in Weesp. Op 16 november is het weer zover.
Afbeelding
Afbeelding
High Five met Zwarte Piet
Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant