Optocht met heel veel Pieten
Optocht met heel veel Pieten
foto's

Bonte Sinterklaasoptocht met veel Zwarte Pieten

Algemeen

WEESP - Na de hartelijke welkomstwoorden door burgemeester Bart Horseling en spreekstalmeester Alexander Bauwens trok Sinterklaas vanmiddag in een bonte stoet door het centrum van Weesp. Veel kinderen mochten een stukje meerijden met Sinterklaas op het paard, andere kregen zakjes met strooigoed van de vele Zwarte Pieten.

De lange stoet vertrok vanaf de Achteromstraat door het centrum en de Nieuwstad naar het Groote Plein. Daar werd de Sint door honderden kinderen nog eens luidkeels toegezongen. De Sint beloofde dat kinderen die hun schoen zetten er vanavond iets lekkers in zullen krijgen.

Dit jaar fietste ook het WeesperNieuws mee in de optocht. Nieuwspieten deelden een speciale Pepernotenkrant uit, waarin voor groot en klein nieuwtjes, verhalen en feiten staan over Sinterklaas. Een krant om helemaal in de stemming te komen voor het grote sinterklaasfeest. In de stoet reden verder onder meer wagens van basisschool De Terp, de Van der Muelen Vastwijkschool en Het Domijn mee. Muziekpieten en de slagwerkgroep van de Koninklijke Harmonie De Adelaar zorgden voor de muzikale aankleding en Airworks plaatste vrolijke opblaaselementen in het centrum.

Hij is er echt
Pieten zijn in vorm
Minibusje vol Pieten
Een zakje met lekkers
Met Zwarte Piet op de foto
Afbeelding
NieuwspPieten brengen Pepernotenkrant
Afbeelding
Vrolijke optocht met veel Pieten
Muziekpieten zorgen voor sfeer
Afbeelding
Ik zie Sinterklaas komen
Moe van alle indrukken
Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant