De intocht van Sinterklaas is één van de drukstbezochte evenementen in Weesp. 16 november is het weer zover.
De intocht van Sinterklaas is één van de drukstbezochte evenementen in Weesp. 16 november is het weer zover.

Sinterklaas komt volgende week aan

Algemeen

WEESP - Sinterklaas komt over een week weer binnen in de Kom van Weesp. De voorbereidingen zijn in volle gang om de Goedheiligman welkom te heten.

De intocht in Weesp trekt jaarlijks duizenden mensen van jong tot oud. Het wordt dit jaar weer net zo groots aangepakt als in voorgaande jaren, inclusief een (letterlijk) spetterend voorprogramma in de Kom van Weesp. Wat dat precies is, blijft een verrassing. Sint en zijn vele tientallen Pieten komen tegen 14.00 uur weer aanvaren via de Vecht.

Bij Smal Weesp stappen ze van boord en gaan ze in een bonte en swingende stoet door de binnenstad. Daarbij dansen de Pieten door de straat en strooien ze met zakjes pepernoten. Deze stoet voert vanuit de Achteromstraat eerst rond de Kom en gaat via Sluisbrug, Slijkstraat en Nieuwstad naar het Groote Plein. Bij het stadhuis wordt het programma afgesloten.

Ook zijn overal in Weesp armbandjes te koop. Wie een bandje koopt, steunt de intocht van volgend jaar financieel. Ze kosten 2,50 euro en zijn onder meer te koop bij Cha Cha damesmode, Van der Linden Tweewielers en Jess Optiek.

 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant