De intocht van Sinterklaas in 2012
De intocht van Sinterklaas in 2012

Sinterklaas komt vanmiddag aan in Weesp

Algemeen

WEESP – Sinterklaas komt vanmiddag aan in Weesp. Vergezeld van 135 Zwarte Pieten en 600 kilo pepernoten en snoepgoed wordt hij vanaf 14.15 uur in de Kom verwacht.

Burgemeester Horseling zal de goedheiligman persoonlijk verwelkomen, waarna de Sint een rondtocht zal maken door Weesp die eindigt op het balkon van het stadhuis.

Dit jaar wordt de aankomst van Sinterklaas spectaculairder dan ooit. Hoe precies wil de organisatie niet verklappen, maar groot en klein zal hun ogen uitkijken bij het zien van de capriolen van een stelletje speciale Pieten in de Kom. Deze Pieten gaan Sinterklaas ophalen en voeren hem over het water mee naar het centrum van Weesp.

Koster Kees den Hartog staat klaar om de klokken van de katholieke Laurentiuskerk te luiden als de sluisbrug open gaat: hartelijk welkom, Sinterklaas! Het programma met de waterpieten rond de Kom van Weesp start om 14.00 uur.

Vanaf de Achteromstraat zal Sinterklaas met een bonte stoet vertrekken om alle kinderen te kunnen begroeten. De route is Achteromstraat - Slijkstraatbrug – Zwaantjesbrug – Herengracht – Hoogstraat – Slijkstraat – Nieuwstad – Groote Plein.

Op WeesperNieuws.nl is in de loop van de middag een uitgebreid verslag te vinden van de intocht, compleet met tientallen foto's.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant