High Five met Zwarte Piet
High Five met Zwarte Piet

Piet blijft in Weesp gewoon zwart

Algemeen

WEESP - Bij de intocht van Sinterklaas in Weesp zijn de Pieten ook dit jaar gewoon zwart. Het comité dat de intocht organiseert volgt de landelijke discussie over Zwarte Piet wel, maar ziet vooralsnog geen aanleiding om andere kleuren schmink te kopen.

"Ik heb niet het gevoel dat deze discussie erg leeft in Weesp. Wel merk ik dat de kwestie landelijk steeds serieuzer wordt genomen. Of wij daar blij mee zijn, is een tweede. Persoonlijk geloof ik er geen bal van dat kinderen Zwarte Piet associëren met onderdrukking", zegt Matjan van Kessel van het intochtcomité. 

Weesper Victor Ferrero, die van Antiliaanse afkomst is, bekijkt de zaak iets anders. Hij voelt zich niet direct gekwetst als hij de intocht van Sinterklaas ziet, maar hij kent mensen in zijn omgeving die dat wel zijn. Toch vind hij alle heisa ook weer overdreven. Hij zegt: "Het liefste zou ik in Weesp Pieten in allerlei kleuren zien. Maar dat moet eigenlijk vanuit de kinderen komen. Laat de kinderen allerlei kleuren aan de Pieten geven, bijvoorbeeld in tekeningen. Dat komt het vanzelf goed."

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant