Afbeelding
Foto: WeesperNieuws

‘Maak van Bloemendalerpoldersingel snel 30 km/uur weg’

Algemeen

WEESP Bewoners van Weespersluis dringen aan op verkeersmaatregelen op de Bloemendalerpoldersingel. Belangrijkste wens is dat er zo snel mogelijk maatregelen worden genomen waardoor autoverkeer niet sneller kan dan 30 km/uur. Volgende week donderdag zal een motie in de gemeenteraad worden ingediend om hier vaart achter te zetten. 

Het is niet de eerste keer dat bewoners van weespersluis aan de bel trekken over onveilige verkeerssituaties in de nieuwbouwwijk. Een jaar geleden lieten bewoners weten zich zorgen te maken over de fietsveiligheid en nu gaat het over de veiligheid van kinderen die de weg oversreken, zo bleek afgelopen dinsdagavond toen een van de bewoners insprak bij de commissie SOB.
De bewoner stelt dat er momenteel een weeffout zit in de wijk: de meeste huizen liggen aan de ene kant van de Bloemendalerpoldersingel terwijl de school waar vrijwel alle kinderen op zitten aan de andere kant van deze doorgaande weg liggen. Dat leidt regelmatig tot onveilige situaties bij het oversteken.

Volgens de bewoners is de oplossing simpel: maak van deze belangrijke verkeersader een 30 km/weg. Dat ligt al in de planning, maar volgens de bewoners is haast geboden. En dan niet alleen borden plaatsen, maar wat hen betreft komen er ook snelheidsremmers.
 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant