Afbeelding
Foto: WeesperNieuws

Cijfers teststraat: ‘ongeveer 50% kans om positief te testen’

Algemeen

WEESP De cijfers lijken weer te dalen in de testgarage van Hans Burggraaff. Afgelopen week zijn er een stuk minder Weespers, echter lijken de besmettingen niet net zo hard te dalen.

De cijfers laten een gemengd beeld zien. Vorige week 1021 Weespers getest en 426 positief. De afgelopen week 647 Weesper getest en 308 positief. Hans Burggraaff vertelt: “De cijfers dalen in absolute zin (er zijn minder geteste personen en minder positief geteste personen), maar stijgen in relatieve zin (het aandeel positief geteste personen neemt toe). Het percentage positief geteste personen over het geheel genomen gaat van 33.60 naar 40.60 en 41.23 (de vorige week) naar 47.7 (de afgelopen week).” Dat zijn een hoop cijfers maar Burggraaff vat het nog eens samen: “Kort door de bocht heb je nu ongeveer 50% kans om positief te testen, als je je met klachten laat testen in Weesp.”

De cijfers van de Weesper teststraat laten niet alle positief geteste Weespers zien, want er worden ook mensen getest op andere locaties in de regio.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant