Joop Braakhekke en Daniëlle Touwslager
Joop Braakhekke en Daniëlle Touwslager Foto's Jorik Buijs

Weespse wint met lekkerste kindermenu

Algemeen

WEESP - Daniëlle Touwslager uit Weesp is de winnaar van het Lekkerste kindermenu van Nederland. Haar groentepoffertjes met erwtjes, wortels, paprika en boontjes vielen erg in de smaak bij de jury. 

De 'Lekkerste wedstrijden' zijn onderdeel van de jaarlijkse horecabeurs Horecava in de RAI in Amsterdam. Elk jaar worden koks en cateraars uitgedaagd om de lekkerste broodjes, hamburgers, pannenkoeken etc. te bedenken en te bereiden. 

Touwslager werkt als kok op Schiphol voor cateraar Touch Down. Zij bedacht en maakte een kindermenu met kipspareribs met een sausje, groentepoffertjes en appel-perencompôte met meloenbolletjes. Ze gaf het de naam Happy Landing. Het menu moest aan allerlei criteria voldoen, zoals het bevatten van groente en fruit.

De Weespse had haar menu in haar keuken op Schiphol voorbereid en kreeg vervolgens op de Horecava 10 minuten de tijd om de gerechten op te warmen, af te maken en de borden op te maken. 

Joop Braakhekke reikte de beker afgelopen donderdag aan de dolgelukkige Touwslager uit.    

Daniëlle in actie op de Horecava
Het winnende menu: Happy Landin
Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant