Afbeelding
Foto: Bianca Rootsaert en Benedicte Lochtenberg
Foto’s

Inzameling voor Oekraïne zorgt voor lege luierschappen

Algemeen

WEESP Bianca Rootsaert en Benedicte Lochtenberg leiden de inzamelingsactie voor Oekraïne in Weesp. Een Poolse vriend van de vrouwen, Daniel, gaat morgenavond met een volle bus en trailer naar de Oekrainse grens om goederen te leveren. “Ik ben echt geraakt door de snelheid waarop Weespers hebben gereageerd, wat een community Weesp is en dat mensen zo hun best doen.”

De woonkamer van Benedicte staat vol en ze vertelt “We krijgen gewoon een brok in onze keel als we alle tassen met spullen zien die zijn gebracht. Maar ook mensen die spullen kwamen brengen.” Er is zo massaal geholpen door Weespers dat de luierschappen in de supermarkten leegraakten. De inzamelingsactie is een groot succes. “Het is echt boven verwachting en we zijn mega trots op Weesp.” 

Morgenavond vertrekt Daniel vanuit Weesp naar de Oekraïnse grens. “Daar zijn organisaties die de goederen over de grens mogen brengen.” Benedicte ene Bianca zijn druk bezig om een trailer te regelen wanneer we ze spreken. “Maar dat komt helemaal goed.” vertellen ze. Wat ook is gebeurd want ze hebben laten weten dat Boedelbak de oplossing biedt. “Omdat het zoveel is heb ik zojuist via Boedelbak gratis een Boedelbak gekregen!” 

De vrouwen met de inzameling bij te dragen en steun te geven aan de mensen in Oekraïne. “In elke tas hebben we ook een kaartje gedaan. Dat hebben we samen met de kinderen gemaakt. Er staan teksten op als ‘Holland loves Ukraine’.”

Spullen druppelen nog een beetje binnen maar er zit nu wel een stop op. “We hebben heel veel gekregen, het is hartverwarmend.” Wat rest is de bus en trailer vullen en dan gaat de reis van Daniel beginnen. Bianca en Benedicte willen tot slot nogmaals benadrukken: “Heel veel dank aan alle Weespers.” 


Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant