Het tellen van de stemmen in het stadhuis met in de deuropening een toekijkende burgemeester Bas Jan van Bochove.
Het tellen van de stemmen in het stadhuis met in de deuropening een toekijkende burgemeester Bas Jan van Bochove. Foto: Hans Peijs

WSP weer de grootste, GroenLinks voor eerste keer tweede partij

Algemeen

WEESP Bij de verkiezingen voor de eerste bestuurscommissie Weesp-Driemond is de WSP net als vier jaar geleden bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen de grootste partij in Weesp geworden. GroenLinks is nummer twee, het CDA drie, de VVD staat op plek vier, PvdA is vijfde en D66 prijkt op nummer zes. De voorlopige zetelverdeling in de bestuurscommissie die elf zetels telt, is WSP drie, GroenLinks, CDA en VVD elk twee en D66 en PvdA elk één.

De panelen in de stemverhoudingen zijn niet opvallend verschoven, maar de verhoudingen liggen wel anders ten opzichte van vier jaar geleden. Toen had de WSP bijvoorbeeld 2.817 stemmen en het CDA op nummer twee 1.727, terwijl gisteren de WSP 2.307 stemmen ophaalde op en GroenLinks als tweede partij 1554. Het is voor het eerst dat GroenLinks in Weesp de tweede partij is.
De persoonlijke lijsten Rupert Wijnmalen, Lijst Molin en Lijst Popal haalden vooralsnog niet voldoende stemmen om in aanmerking te komen voor een zetel in de bestuurscommissie.

Later vandaag verschijnt op WeesperNieuws Extra een uitgebreid artikel over de uitslag van de verkiezingen voor de bestuurscommissie en voor de gemeenteraad in Amsterdam met meer cijfers en reacties.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant