Afbeelding
Foto: WeesperNieuws

Het succes van buurtkamer De Kastanje verklaard

Algemeen

WEESP Buurtkamer De Kastanje aan de Kastanjelaan is een groot succes, om meerdere redenen. In het kader van het vijfjarig bestaan op 23 april kwamen op de website van Amsterdam verschillende vrijwilligers aan het woord die het succes duiden.   

Zo is er bijvoorbeeld de grote tafel, het hart van Buurtkamer De Kastanje. Bezoekers komen er voor een activiteit zoals handwerken of 3D kaarten maken. Bij de Taalkamer kunnen nieuwe Nederlanders de Nederlandse taal oefenen. Op woensdag, donderdag en vrijdag is er open inloop. Elke maand kunnen bewoners aanschuiven voor een heerlijke soep en een maaltijd (vooraf inschrijven). Iedere 4e donderdag van de maand kunnen bewoners live meezingen met de buurtkamergitarist.

Vrijwilligers

Er is altijd een gastvrouw of gastheer aanwezig in de buurtkamer. Dat is een vrijwilliger die voor koffie en thee zorgt en ervoor zorgt dat bezoekers zich thuis voelen. De vrijwilligers doen samen alles wat moet gebeuren. Ans Lodewijks is een geboren Weesper en is er gastvrouw. “Ik wil graag wat te doen hebben. Ik help 3 dagdelen in de week, bij activiteiten en de open inloop. We delen hier lief en leed met elkaar. Ik wil voor mensen zorgen.”
Nel Mateman is ook vrijwilliger bij Buurtkamer De Kastanje. Ze zit in het bestuur en helpt bij de Taalkamer. Mateman: “Het grootste succes is dat onze vrijwilligers heel vaak komen helpen. Ik weet dat Weespers elkaar helpen als dat nodig is. Dat heb ik zelf ervaren.”

Grootse succes

Jarno van Westreenen: “In de Buurtkamer is een grote verscheidenheid aan bezoekers. We zijn allen best verschillend en we respecteren elkaar. Dat is misschien wel ons grootste succes. Ik ben trots dat de buurtkamer er is.”

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant