Afbeelding
Foto: Masters of Weesp

Jowayria (13) uit Weesp ontwerpt prinsessenjurk

Algemeen

WEESP - MastersNL helpt jongeren om in dertig dagen een zelfbedachte, uitdagende missie te volbrengen. Naast ‘Masters of Amsterdam’, is nu ook voor het eerst ‘Masters of Weesp’ afgerond. Jowayria (13) is het eerste (en jongste!) talent uit Weesp dat mee heeft gedaan aan het programma.

MastersNL zoekt naar een manier om jongeren op een positieve manier perspectief te bieden en weerbaarder te maken, door hen te laten inzien dat je heel veel kunt bereiken als je een bepaald doel voor ogen hebt.

De organisatie doet dit door jongeren die een plan willen realiseren (de talenten) te koppelen aan experts (de Masters) op een specifiek gebied. Samen proberen zij het gestelde doel van de jongere binnen dertig dagen te behalen. Jowayria is het eerste talent dat in Weesp heeft meegedaan. 

Vanaf het moment dat Jowayria een potlood kon vasthouden tekent zij graag. Het doel dat zij zichzelf stelde aan het begin van deze dertig dagen was: een jurk ontwerpen én maken die ze daarna aan kon trekken naar een bruiloft.
Hier is de leerling van het Vechtstede College samen met de Amsterdam Fashion Academy en master Mia de afgelopen tijd druk mee bezig geweest. Ongeveer één keer per week spraken Jowayria en Mia af om aan de jurk te werken. “Ik heb geleerd hoe ik met patronen moet werken, hoe ik moet knippen en hoe ik kleding in elkaar naai. Ook zijn we samen naar een stoffenwinkel geweest, om stof voor de jurk uit te zoeken. Het is een mooie zeemeerminjurk geworden, met aan de onderkant tule. Écht een prinsessenjurk”, vertelt Jowayria.


Jowayria in haar zelfontworpen jurk - Masters of Weesp

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant