De Vecht kleurt oranje: Vecht tegen ALS
De Vecht kleurt oranje: Vecht tegen ALS Foto: Sophie Kerssemakers
Foto’s

Moe maar voldaan na zwemprestatie voor goed doel

Algemeen

WEESP/MUIDEN Vele tientallen mensen doken zaterdag de Vecht in. Niet vanwege het warme weer, maar omdat zij meededen aan zwemevenementen voor een goed doel. 

In Weesp werd er op initiatief van Renske Harte-Sluman gezwommen om geld in te zamelen voor onderzoek naar ALS. De deelnemers doken bij Roeivereniging Weesp het water in en zwommen tot een keerboei net voorbij café ‘t Helletje en vanaf daar weer terug. Moe maar voldaan wachtten de deelnemers bij de roeivereniging de bekendmaking van het ingezamelde bedrag af. Aan het eind van de middag wordt duidelijk dat Harte-Sluman met haar actie meer dan 60.000 euro heeft opgehaald. Een geweldig resultaat voor ALS-patiënten, van wie ook een aantal aanwezig was bij de start.


Team 1 is klaar voor de start - Foto Sophie Kerssemakers


Het maximale aantal van 100 zwemmers is bereikt - Foto Sophie Kerssemakers


Speeches vooraf: zonder fondsen geen onderzoek


Van Wijngaarden en verzekeraar NH1816 verrassen organisator Harte met een mooie cheque


Goed doel - goed gevoel! - Foto: Femke Quatfass


Aanmoediging vanaf de kant - Foto: Femke Quatfass


Terug na het keerpunt - Foto: Femke Quatfass

Ondertussen in Muiden
In Muiden werd Swim to Fight Cancer gehouden. Ruim 200 deelnemers gingen bij de KNZ&RV (Koninklijke Nederlandsche Zeil- & Roeivereniging) het water in om vanaf daar 1,2 of 4 kilometer te zwemmen. De opbrengst wordt gebruikt voor kankeronderzoek.Aan Swim to Fight Cancer deed ook een team van Enter Media / Pubble mee - de uitgever van onder meer WeesperNieuws en Muidernieuws. Dit team, bestaande uit Jolanda de Rijk, André Verheul, Tessa Bossenbroek, Ingeborg Ruitenbeek en Nora Schenk, zwom de 2 kilometer.


Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant