Afbeelding

‘De Stoomboot’ van Sint legt aan in Weesp

Algemeen

WEESP - De ‘nieuwe’ Stoomboot van Sinterklaas ligt van vrijdag 2 tot en met zondag 4 december ligt in Weesp. De goedheiligman heeft een nieuwe stoomboot omdat de oude Pakjesboot 12 recentelijk is gezonken. De naam van de boot was lange tijd nog niet bekend, maar deze week is deze bekend gemaakt. Het is ‘De Stoomboot’, geworden.

De komst van de nieuwe boot is onderdeel van de Pakjesbootdagen. Tijdens de Pakjesbootdagen gaat de boot van Sinterklaas elk jaar op tournee naar verschillende Nederlandse steden. Traditiegetrouw is één van de steden van dit tournee Weesp. 

Pakjesbootdagen

Tijdens de Pakjesbootdagen zijn bezoekers welkom aan boord om te zien hoe Sinterklaas en zijn Pieten aan boord leven en werken. In de kombuis staan kombuispieten pepernoten en ander lekkers te maken, in het pakjesruim maken de inpakpieten duizenden pakjes klaar. “Wie stil is mag een kijkje nemen in de slaapkamer van Sinterklaas,” laat de organisatie weten. “Natuurlijk ga je op bezoek bij Sinterklaas in zijn werkkamer.”

De pakjesboot is te bezoeken op vrijdag 2 december van 14.30 tot 19.00 uur, op zaterdag 3 december van 12.30 tot 19.00 uur en op zondag 4 december van 10.00 tot 17.00 uur. Meer informatie is te vinden op www.pakjesbootdagen.nl.

Afbeelding
Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant