De Sint in zijn werkkamer op Pakjesboot 12
De Sint in zijn werkkamer op Pakjesboot 12

Pakjesboot 12 dit jaar online te bezoeken

Algemeen

WEESP Elk jaar gaat Pakjesboot 12 op een landelijke tournee zodat bezoekers het schip van Sinterklaas van binnen en buiten kunnen bekijken. Dit jaar gaat de tournee vanwege corona helaas niet door, maar is er wel een alternatief bedacht: de Pakjesboot kan online worden bezocht.

Tijdens de speciale ‘Pakjesbootdagen’ kan normaal beleeft worden hoe het leven van Sinterklaas en zijn Pieten aan boord eruit ziet. Dit jaar loopt dat natuurlijk allemaal anders. Omdat de Sint graag in oplossingen denkt, kan er nu een online rondleiding over de Pakjesboot gedaan worden. Ook is het mogelijk om een persoonlijke videoboodschap vanuit de werkkamer van Sinterklaas te krijgen of te videobellen met de Sint vanaf de stoomboot. 

Het schip de Hydrograaf verandert elke jaar vanaf midden november tot 5 december in Pakjesboot 12. Al sinds 1985 is de stoomboot het vervoermiddel van de Sint en Pieten om vanuit Spanje naar Nederland te varen. Daarnaast vervult de Pakjesboot de hoofdrol in het Sinterklaasjournaal en de landelijke intocht. 

Meer informatie is te vinden via www.pakjesboot.nl.  

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant