Afbeelding
Foto: WeesperNieuws

Verkeersmaatregelen door werkzaamheden aan de Waterlinie

Algemeen

WEESP De GEM Bloemendalerpolder heeft BAM Infra opdracht gegeven voor het aanleggen van de ‘bovenbouw’ van de Waterlinie, de ontsluitingsweg die vanaf de A1 via de westzijde om Weespersluis komt te lopen. Dit gaat gepaard met de nodige verkeersmaatregelen. Naar verwachting wordt de weg medio april in gebruik genomen.

Onderdeel van de werkzaamheden is de aansluiting van de Waterlinie op de Leeuwenveldseweg / Hogeweyselaan. Het gaat om het aanleggen van een kruising met verkeerslichten. De werkzaamheden starten in de week van 5 december 2022 en duren naar verwachting tot en met eind maart volgend jaar. In de periode van 5 december 2022 tot en met 10 februari 2023 concentreren de werkzaamheden zich aan de noordzijde van de Leeuwenveldseweg / Hogeweyselaan. Er zal één rijbaan afgesloten zijn. Er wordt gewerkt met tijdelijke verkeerslichten. Verkeer kan daardoor om en om het wegvak passeren. Fietsers en voetgangers kunnen op elk gewenst moment het werkvak passeren.

Fase 2

In de periode van 13 februari 2023 tot en met 24 maart 2023 zullen er werkzaamheden plaatsvinden aan de zuidzijde van de Hogeweyselaan/ Leeuwenveldseweg. Er zal één rijbaan afgesloten zijn. Er wordt gewerkt met tijdelijke verkeerslichten. Verkeer kan daardoor om en om het wegvak passeren. Fietsers en voetgangers kunnen op elk gewenst moment het werkvak passeren.

Fase 3

In verband met de veiligheid is het noodzakelijk om tijdens het aanbrengen van de toplaag asfalt de gehele kruising af te sluiten. Om de hinder tot een minimum te beperken, vindt dit in een weekend plaats. Van vrijdag 24 maart 2023 om 20.00 uur tot en met zondag 26 maart 2023 om 23.00 uur is de gehele kruising afgesloten voor autoverkeer. Doorgaand verkeer wordt omgeleid met gele routeborden.

Na het weekend van 24 tot en met 26 maart 2023 is de kruising open voor verkeer dat gebruik maakt van de Hogeweyselaan en de Leeuwenveldseweg. De Waterlinie is dan nog niet open. Die zal uiterlijk eind april klaar zijn voor gebruik.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant