Afbeelding
Foto: G.J. Schultz

Voorlopig geen pannenkoekenboot in Weesp

Algemeen

WEESP De aanvraag voor de pannenkoekenboot in Weesp is geweigerd, laat Tineke Booij van WSP weten tijdens de bestuurscommissievergadering afgelopen dinsdag. “Dat geeft voor de komende jaren een heel gerust gevoel.”

Tineke Booij van WSP zegt verbaasd te zijn dat er tijdens de bestuurscommissievergadering geen vragen over de geruchten dat er een pannenkoekenboot zou komen zijn gesteld. Er zou veel om te doen zijn in Weesp, maar Booij geeft aan: “Ik heb al menig ongeruste burger kunnen geruststellen.”

“Er is inderdaad een aanvraag geweest bij Waternet. Dat was een nautische aanvraag. Dat houdt in: kan je erlangs varen, kan je omdraaien, dat soort dingen.” Ze vervolgt: “Mijn ervaring is dat we helemaal niks mogen op de Vecht: we mogen geen steiger neerleggen, we mogen geen riet weghalen. Dat mogen we al jaren niet. Voor de zekerheid heb ik het toch gevraagd aan de afdeling vergunningen. Die schreven: de advisering vanuit R&O en Programma Varen is negatief. Dus de aanvraag wordt geweigerd. In het advies gaan ze in op het bestemmingsplan en waarom het niet mag. En dat geeft voor de komende jaren een heel gerust gevoel.”

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant