Afbeelding

1 jaar fusie: ‘Ik mis de Tomingroep!’

Algemeen

WEESP Vorige week schreef WeesperNieuws een poll uit waarin werd gevraagd naar de mening van Weespers over de fusie. Ook vroegen we naar reacties en daarop kregen we onderstaande reactie van een betrokken maar ook bezorgde inwoner die in de Sinnigvelderstraat woont.

Er zullen diverse onderwerpen over de resultaten van de fusie de revue passeren, maar ik wil er graag een uitlichten, die mij opvalt en irriteert. Het betreft groenvoorziening en onderhoud straten en pleinen. Laat ik met de deur in huis vallen: ik mis de Tomingroep!

Sinds de fusie is de straat in onze wijk (ik woon in de Sinnigvelderstraat) één keer met een veegmachine gereinigd. Eigenlijk kwam die al veel te laat, want de aanwezige hoeveelheid bladeren en vuil, zorgden ervoor dat de machine het nauwelijks aankon en dat er veel restvuil achter bleef. Slechts eenmaal werd met bladblazers gewerkt om gevallen bladeren van grasvelden en perken te verwijderen.
Ook dat kwam als “mosterd na de maaltijd”, waardoor de grasvelden op heel veel plekken nu zijn veranderd in moddervelden.

Wandelpaden met veel gevallen bladeren op het pad en aanpalend gras zijn totaal niet verwijderd, waardoor we nu vele maanden later nog door een drekkerig bladerdek lopen. En ik heb het vermoeden dat als de frequentie en aanpak niet verbeteren dat we volgend jaar nog nauwelijks over die paden zullen kunnen lopen.

Ik woon in een flatgebouw, waar ook hondeneigenaren wonen, die gewend waren hun honden uit te laten op grasvelden. Maar omdat dat nu moddervelden zijn, is de inloopvervuiling van het flatgebouw ook een bijna dagelijkse ergernis van bewoners en schoonmakers.
Al extra ergernis is de vervuiling op parkeerplaatsen, daar staan bomen die ook blad verliezen en toen er geveegd werd en geblazen ging dat om de auto’s en struikgewas heen en bleef grote vervuiling onder de voertuigen achter. Ook de stoepgoten zijn/worden dus niet geveegd waardoor putten verstopt raken en regenval voor “overstromingen” zorgt.

Ook geeft het totale aanzicht voor elke bezoeker van ons mooie stadje Weesp een vies en verwaarloosd beeld.
Als laatste wil ik als risico nog vermelden dat vervuiling aanzet tot extra vervuiling. “Het is toch al een troep, dus mijn afval kan er ook nog wel bij!”

Henk van den Berg,
een betrokken Weesper

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant